רושם ראשוני משפיע המון. משפט ששמענו מאז שהיינו ילדים קטנים, תתלבש יפה ומסודר, תסרק את השיער, אל תסתובב עם שרוכים פתוחים ובקיצור אל תהיה *שלומפר. הנראות החיצונית לא פחות חשובה מהתוכן עצמו, גם של בן אדם וגם של חברה לכל דבר. הלקוחות רואים קודם כל את המעטפת החיצונית, את הנוכחות הדיגיטלית של העסק לפני שהם מתחילים לשכור את שירותיו. כמובן שחלק גדול מעניין המכירה הוא גם לדבר עם הלקוח, להבין איזה שירות הכי מתאים לו ובעקבות זאת להתאים לו את החבילה המושלמת שתוציא אותו לקוח מרוצה ואותכם כעסק שהרוויח לקוח מסור. לכן חשוב מאוד ליצור נוכחות דיגיטלית בעידן הנוכחי, שהוא כולל בראשונה אתר אינטרנט עם תוכן חזק שבו הלקוח יכול להבין לעומק את סוגי השירותים שהחברה נותנת, להבין מי עומד מאחורי החברה, דוגמאות שירותים שנתנו ללקוחות קודמים, המלצות מלקוחות מרוצים ועוד ועוד. כדי לבחור איזה אתר מתאים לעסק שלכם המשיכו לגלול למטה.
דבר שני חשוב הוא נוכחות ברשתות חברתיות, יצירת פוסטים על בסיס שבועי שמנתבים לאתר לקריאה נוספת. המטרה הזו חשובה מאוד כי ברשתות החברתיות אפשר להתבלבל מכמות המידע שמוצג לנו.
ברגע שהלקוח נמצא באתר של העסק אז הוא מרוכז רק במה שקשור בעסק שלכם במידה והוא לא עסק בדברים אחרים באותו הזמן. רשתות חברתיות חשובות מאוד כדי להשיג את תשומת הלב הראשונית של הלקוחות, וכדי "לקנות" את הלקוח מנתבים אותו לאתר של העסק.
כל רשת חברתית מכילה סוג אחר של לקוחות, לכל רשת חברתית יש את היתרונות שלה. לכל רשת חברתית יש שיטה אחרת לפרסום.
למידע נוסף איזו רשת חברתית מתאימה עסק שלי המשיכו לגלול למטה. בקצרה הכל תלוי בקהל הלקוחות של העסק. מה טווח הגילאים שלהם? מה מעניין אותם? במה הם עובדים? איפה הם מבלים את רוב שעות היום?
כמובן שיש דרכים נוספות להוביל לתוך האתר – בעזרת פרסום יצרתי, שכולל גם הדפסה של מידע על העסק עם פלאיירים, מתנות כדי לשמר לקוחות ועוד ועוד.
הידעתם?
אפשר להפוך לקוח למשווק הכי טוב שלך!
איך? אני כבר אגיע לזה בוא נראה קודם למה.
למה? ראשית אם הלקוח מרוצה מהעבודה שלך, הוא ימליץ עליך לאחרים, וההמלצה שלו תהיה הכי אותנטית. דבר שני, הרשתות החברתיות הן כלי חזק מאוד בימינו. אם אפשר "לפרסם" גם דרך הסטורי של הלקוח וכמובן בחינם הצלחנו למצוא פלטפורמה שתגיע לאנשים חדשים. החוכמה הגדולה היא להגיע אליהם כשהמגננות שלהם ירדו. אתן דוגמא. בזמן הפסקת הפרסומות בטלוויזיה, מה אתם עושים?
רוב האנשים לא נשארים לצפות. מהסיבה הפשוטה שזה לא מעניין, אנחנו לא רוצים שימכרו לנו דברים, אנחנו רוצים שימכרו לנו חוויות, רגעים מיוחדים, רגעים שאפשר לנצור ברשתות החברתיות.
כאן אנחנו מכניסים משהו חדש לשוק!
פילטרים לסטורי שמתאימים גם לאינסטגרם וגם לפייסבוק. מותאמים באופן אישי לעסק שלך. למסרים שאתה רוצה להעביר לעסק. לחשוף את העסק שלך לקהל חדש בעזרת הקהל הנוכחי שלך.
הנה נתוני החשיפה והשימוש בפילטרים שלנו:
כאן בגלל שהפרסום הוא נסתר, הוא מעביר מסרים לא באופן ישיר ללקוח. כאן אפשר ליצור טרנד שיחזק את העסק ויעזור לאנשים נוספים לרצות להיות חלק מהעסרק שלכם, להיות צרכנים, להיות חלק מהמותג. יחד נוכל לשבת ולחשוב על רעיונות נוספים איך אפשר להשיג קהל חדש, איך אפשר "לפרסם" דרך הלקוחות הקיימים.
זה לא הזמן לנוח על זרי הדפנה, כן יש יותר זמן עם המשפחה ולחזק קשרים אבל עכשיו, כשאתם לא עסוקים בעבודה השותפת של העסק זה לא הזמן להזניח את זה. חשוב למצוא זמן גם בתקופה הזו לקדם את העסק ואת הנראות החיצונית שלו כדי להגיע ליותר לקוחות. לתכנן את הזמן זה אלמנט חשוב מאוד שכל בעל עסק צריך לדעת לעשות אותו מצויין כדי לא לקרוס. חשוב מאוד להקדיש זמן כדי להרחיב את העסק, להרחיב את הנראות הדיגיטלית שלו, כדי ליצור לעצמו בידול. אפשר להקדיש בין שעה לשעתיים ביום כדי למצוא חומרים שאפשר להנגיש ללקוחות, כדי לשים אותם באתר שיהיה נוח ללקוחות להבין יותר על העסק, מה הוא נותן? מי נמצא מאחורי העסק? להשקיע בצילומי תדמית ( במרחק של 2 מטר :)), איך העסק פועל? מה השיטות שלו? איך העסק נראה במציאות (אם יש מקום פיזי), מה היתרונות שלו? חשוב מאוד להדגיש את זה גם במיתוג וגם במסרים. לכל דבר רע שמגיע צריך להיות צד חיובי וחשוב מאוד להסתכל גם עליו ולהיות מודעים ליתרונות שאפשר להשיג בתקופה הזו על מתחרים*.
איך מחליטים איזה תוכן מתאים לאתר שלי? הנה כמה רעיונות שיכולים לעזור לחשוב על טקסטים.
1. מה השירותים שהעסק נותן?
2. שאלות נפוצות של לקוחות.
3. למה התחלנו את העסק?
4. מה מיוחד בעסק שלנו על פני מתחרים?
5. איך אוכל לתת ערך מוסף לקהל שלי?
6. האם יש קולגות שלי שאפשר להמליץ עליהם כאן באתר? כמובן שחשוב לבחור אנשי מקצוע מקצועיים ביותר.
7. איך שגרת היום בעסק נראת?
8. איך העסק נשאר רלוונטי ומתאים את עצמו לעידן הנוכחי?
9. איך ניתן ליצור איתנו קשר במידה והלקוח רוצה מידע נוסף?
10. לכתוב על משהו רלוונטי שקרה, לדוגמא על הקורונה, איך העסק השתנה בעקבות הקורונה?
11. לכתוב על יום מסויים שמציינים כל השנה שקשור ליכולות של העסק.
12. לספר על תהליך שקרה עם לקוח (במידה והוא לא רוצה לתת פרטים אפשר באופן אנונימי).
אם אתם מתקשים למצוא רעיונות שיתאימו בול אליכם מוזמנים ליצור איתנו קשר ונשמח להליץ על כותבת תוכן מעולה.
חשוב להיות מכווני מטרה כדי להבין יותר טוב את התשובה שמתאימה לעסק שלך. מי העסק? מה המוצרים שהעסק נותן? מי קהל היעד? האם יש אדם שעומד מאחורי העסק? האם יש היסטוריה חשובה לעסק? האם לעסק יש שירות חדשני שצריך להסביר אותו ללקוח? איזה מידע אפשר לתת ללקוחות? מה חשוב להגיד להם? יש כמה סוגי אתרים – הנה שלושה עיקריים שכמובן הם דינאמים ואפשר להתאים אותם באופן אישי לכל עסק.
1. עמוד נחיתה
מה זה אומר? זהו אתר עם עמוד אחד, יכול להיות עם או בלי גלילה, שמכיל בתוכו מסר חזק שימשוך את הלקוח הפוטנציאלי לרצות לדעת עוד על העסק, על שירותיו של העסק ולקבל הצעת מחיר.
מה מטרת האתר? החלק הגדול באתר הוא טופס להשארת פרטים, כי זוהי המטרה העיקרית שלו. בטופס חשוב לבקש מהלקוח שם פרטי ומשפחה, מייל וטלפון. דברים נוספים שהם אופציונלים להוסיף זה מקום לכתוב כמה מילים על מה הלקוח מחפש. דבר נוסף הוא ערך מוסף שהלקוח מקבל ברגע שהוא משאיר פרטים, אם זה הרשמה לניוזלטר, הרשמה להרצאת זום ועוד המון דברים נוספים.
וריאציות שונות (בתוספת תשלום): להוסיף עמוד אחד או יותר שבו כתוב מידע נוסף על העסק כמו אודות או מחירון. כמובן שזה תלוי בעסק והאם מתאים לו לתת מחירים בלי לדבר עם הלקוח או שעדיף לפרט יותר בשיחת טלפון.
לסיכום המטרה העיקרית של עמוד נחיתה הוא מקום נוח ללקוח להשאיר פרטים כדי שיחזרו אליו.
2. אתר תדמית
מה זה אומר?
אתר שמכיל כמה עמודים פנימיים. התוכן של האתר נקבע על ידי דרישות העסק. מה חשוב לעסק להגיד ללקוחות כדי לשכנע אותם לבחור בעסק שלכם. כאן אפשר ליצור בלוג שבועי שבו האתר נותן תוכן חשוב ללקוח (רעיונות על מה אפשר למכור?). האתר יכול להכיל גם אודות העסק, המלצות מלקוחות מרוצים, מגוון דרכים ליצור קשר, כתבות על העסק, הסבר מפורט על השירותים הניתנים, לכתוב טווחי מחירים של העסק ועוד ועוד.
מה מטרת האתר? זהו אתר שמכיל יותר מידע מאשר עמוד נחיתה, בשונה ממנו המטרה העיקרית היא לתת מידע רב ללקוח לפני שהוא מחליט לקנות מכם את השירות. האתר הזה לא כולל תשלום אונליין (בשונה מאתר מכירות).
וריאציות שונות (בתוספת תשלום): יש אפשרות להוסיף עמודים נוספים שלא כלולים בחבילה המוצעת אצלנו, אפשר להוסיף דברים שנראים לכם חשובים לעסק שלכם, מידע שיבדל אתכם ממתחרים שלכם ועוד ועוד.
לסיכום אתר תדמית זהו אתר שמכיל יותר מידע מעמוד נחיתה ומספר ללקוח יותר לעומק על העסק שלכם.
3. אתר מכירות
מה זה אומר? במילים אחרות שמו אתר ecommerce, אתר שמכיל את המוצרים שהעסק נותן, מכיל שורת חיפוש שמקלה על האתר במציאת מוצרים, והכי חשוב האתר נותן ללקוח לקנות את המוצר ללא צורך בהתקשרות נוספת. באתר אפשר להוסיף אופציה למוצרים משלמים ובכך להגדיל את הקניה של הלקוח.
מה מטרת האתר? למכור מוצרים באינטרנט ללא צורך להגיע לחנות.
וריאציות שונות (בתוספת תשלום): משתנה לפי מספר העמודים, מספר הקטגוריות, להוסיף מידע נוסף על העסק, אודות, המלצות וכו.
לסיכום בשונה מהאתרים אחרים אתר מכירות הוא כמו חנות אינטרנטית שבו הלקוח יכול לקנות את המוצרים ללא צורך בהתקשרות נוספת.
אתר זה עוצב ותוכנת ע"י